Lovászpatona község története

Kedves Olvasó!

Pintér Imre polgármester

Lovászpatona története, múltja egy kis darabkája az itt élők és az innen "útrakelők" sokaságának. Valamennyiünk számára fontos és érdekes, mint a világon mindenkinek, hogy honnan jött, milyen volt a múltja. Ennek ismerete híján kicsit kevesebb mindenki, ugyanis múlt, jelen, jövő szerves kapcsolatban és egymásra jelentős hatást gyakorolva létezik csupán. Ismerete nélkül jelenünk szegényebb és a jövő építése is elképzelhetetlen az abból merítetett szilárd alapok nélkül. Amikor e könyv megírásának gondolata megszületett, ez vezérelt bennünket. A könyv egy olyan Lovászpatonáról készült kiadvány, mely nem az első a sorban, - hiszen elődeink is fontosnak tartották a "krónikát" - de remélhetően nem is az utolsó.

Ezúton köszönöm mindazoknak, akik segítették ennek a könyvnek a megszületését. Külön köszönet a könyv írójának, aki hosszú kutató munka eredményeként írta ezt a kiadványt, ezzel is adózva szeretett falujának.

Ajánlom hát jó szívvel minden korosztálynak a figyelmébe és kérem lapozgassák, olvassák olyan odaadó elmélyüléssel és szeretettel, amilyennel íródott.

Lovászpatona, 2009. április 16.

Pintér Imre

polgármesterPölöskei István: Lovászpatona

Térképmelléklet Pölöskei István: Lovászpatona című könyvéhez